The Silo

Den ikoniske kornsilo i Københavns Nordhavn med graffitien ”Hva Drikker MølR” er trådt ind i en ny tidsalder, idet dens oprindelige formål og udseende har fået nyt liv og gennemgået en voldsom makeover af både facade og indvendige arealer.

The Silo er en prisvindende arkitektonisk skønhed, som rummer 40 lejligheder samt en restaurant på toppen – måske med Københavns bedste udsigt? Arkitekterne fra COBE har stået for at bygge og indrette samt designe eksempelvis køkkener og badeværelser til 4 unikke ”COBE Edition” lejligheder i The Silos øverste etager.

Det var i forbindelse med tilblivelsen af disse 4 lejligheder, at OL Gulve & Surface Cph´s samlede kompetencer skulle vise sig at være en fordel. Man søgte et gulvfirma, der dels kunne udføre nogle teknisk udfordrende undergulve og samtidig stå for udlægning af thermobeton og indbygning af varmegulvskonstruktion.

I forbindelse med det afsluttende designudtryk kunne OL Gulve derudover henvise til deres datterselskab Surface Cph, som udfører beton coating af alle overflader i 3 millimeter lagtykkelse.

Surface Cph er certificeret udfører af Microtopping, et materiale, der egnede sig særdeles godt til projektet. Materialets udtryk besidder en elegance samtidig med, at det er et rustikt udtryk, som matchede The Silos industrielle stil, hvor man bl.a. har bevaret de oprindelige blottede betonelementer i flere af lejlighederne. Microtopping er egentlig udviklet til industrien, hvilket betyder, at man for et ærligt produkt med en høj styrke og ikke blot et designudtryk.

Fotos: Rasmus Hjortshøj