Ler og kalkpuds

Lerpuds, lerfarver og overflader

COLORS OF THE EARTH

Farver spiller en vigtig rolle i vores liv. De bestemmer atmosfæren ved deres indflydelse på vores humør, de stimulerer vores sanser og de bestemmer i høj grad vores smag, om vi kan lide noget eller ej. Måden et rum er farvet på har komplekse effekter på, hvordan brugerne har det. Oplev hemmeligheden bag – og det rige udvalg af nuancer

I mange gamle kulturer var husene og især templerne dekoreret med de smukkeste farver. Farverne var unikke, nogle gange meget sjældne, og der blev sparet tid og kræfter på at transportere pigmenter på æsel eller kamel over tusindvis af kilometer. Herskabelige bygninger viser ofte en smuk nuance.

I de senere år har efterspørgslen især efter hvid været høj og stadig trending. Auraen af ​​professionalisme, renhed, pænhed, fredfyldthed og velorganiseret dominerer tidsånden. Ser man på den fyldige farveoversigt nedenfor, er det i sig selv besynderligt, at farven hvid, som faktisk ikke er en farve, dominerer så meget udendørs og indendørs.

Lad dig inspirere af indfarvet lerpuds – og Tadelakt!

Mulighederne er ubegrænsede i samspillet mellem lerfarver og pigmenter

Uanset om du vil præge din personlige atmosfære i dit opholds- eller arbejdsrum med farver eller omvendt vil påvirke den ‘positivt’ ved hjælp af farver. Vil du lade farverne fra omgivelserne flyde ind og flyde over i dit opholds- eller arbejdsrum eller vil kontrastere og beholde det, der er udenfor.

Der skelnes grundlæggende mellem jordfarver og pigmenter. Til lerfarver blandes jordfarver med farvet ler og farvet sand. Med pigmenter tilsættes kun en lille procentdel til farvet puds.

Hvis din farve anmodning falder uden for standard farvetoner, eller hvis du har en RAL-kode eller NCS-kode, udvikler vi din personlige farvepræference for dig.

Denne side er i konstant udvikling. Når nye farveprøver er oprettet, vises de på denne side. Hvis du er interesseret i de mange variationer af vores lerfarver, er det nyttigt at besøge denne side jævnligt.

LERPUDS – BASE

Bass er en grovpuds med en lagtykkelse på 6-10 mm man kan tilsætte forskellige typer tilslag i basen, som foreksempel strå eller halm, som giver basen mere styrke eller og en dekorativ effekt.

LERPUDS – Finish

Finish er en finpuds med en lagtykkelse på 2-3 mm man kan tilsætte forskellige typer tilslag i basen, som foreksempel strå eller halm, som giver basen mere styrke eller og en dekorativ effekt.

KALKPUDS – TADELAKT

Tadelakt stammer fra gamle arabiske håndværkstraditioner, og giver et flot dekorativt og naturligt udtryk til hjemmet. Materialet er et stilfuldt alternativ til traditionelle fliser og klinker i badeværelser, brusekabine og køkkener.

Tadelakt er vand- og ridsefast og hårdt og holdbart. Materialet er ideelt når badeværelser, køkkener, borde, svømmebassiner og saunaer skal etableres eller istandsættes.