Contec Coating
HVAD ER CONTEC COATING?
Contec Coating skaber betonoverflader med høj kvalitet, styrke og fleksibilitet.
Med Contec Coating kan du nemlig skabe en betonoverflade på eksisterende overflader i absolut højeste kvalitet. Produktet er baseret på højstyrkebeton som giver en høj slutstyrke, og kan anvendes både inde, ude og i vådrum.
Beton er et populært element at inddrage i indretning. Det skaber nemlig en moderne løsning med et tidløst råt og industrielt look.
Contec Coating er perfekt til at skabe en flot og moderne betonoverflade på både vægge og gulve. Samtidig har du mulighed for at sætte dit eget personlige præg på slutresultatet – du kan nemlig vælge mellem forskellige farver, finish og strukturer. Derudover afhænger det færdige look af hvilket redskab du anvender til påføringen af det sidste lag Contec Coating.
Cementindustrien udgør en stor del af verdens samlede CO2 udledning. Derfor har Contec Coating valgt at se tilbage til det antikke Rom efter inspiration til et innovativt og bæredygtigt alternativ til traditionel cement.
Bæredygtig cement
Contec Group præsenterer med Viridi Cement et nyt, revolutionerende produkt. Ideen med Viridi Cement er at fremstille et produkt baseret på industrielle restprodukter med markant reduceret CO2 udledning, som alternativ til Portland cement.
CO2 udledningen ved fremstilling af Portland cement skyldes en kombination af det brændsel, der anvendes, og frigivelsen af CO2 fra det anvendte kridt til produktion af cementklinker – kalcineringen. Omkring 50 % af CO2 belastningen uddrives, når kridt kalcineres ved opvarmning til 1.500 °C i fremstillingsprocessen. Derfor er der brug for både gentænkning og nytænkning.
Beton og cement, som vi kender i dag, er oprindeligt en opfindelse, der blev udviklet af romerne, længe før Portland cement blev opfundet i 1824. Romerne støbte den første ”grønne” beton baseret på puzzolansk bindemiddel – et bindemiddel af materiale fra vulkanen Vesuv ved byen Pozzuoli i Italien. Det er derfor i det antikke Rom, vi har fundet inspiration til navnet på vores nye cement baseret på puzzulanske bindemidler – VIRIDI betyder nemlig grøn på latin.
Ved at anvende større mængder naturlige og kunstige puzzolaner i Viridi Cement, i stedet for kridt, sparer vi CO2 ved at undgå hele kalcineringsprocessen. Desuden rydder vi op og genanvender verdens industriaffald. I første omgang anbefaler vi Viridi Cement til fuldt understøttede konstruktioner, hvilket sikrer, at vi har et produkt, som er klar til anvendelse allerede i dag.
Viridi Cement – det klimavenlige valg
Puzzolansk cement er et flere tusind år gammelt materiale. Cement bestående af puzzolaner kaldes også romersk cement. Puzzolaner findes i enorme mængder overalt i verden, både i naturlig og kunstig form. Naturlige puzzolaner kan ved formaling omdannes til cement på samme måde, som romerne gjorde. Romerne benyttede udelukkende naturlige puzzolaner, og der findes puzzolansk cement i en række af de gamle antikke romerske bygningsværker, der stadig står i dag.
I dag producerer vi mennesker enorme mængder affald i form af restprodukter fra kulfyrede kraftværker, produktion af jern og ferrosilicium, risskalleaske etc. Disse restprodukter er kunstige puzzolaner og findes i ekstreme mængder over hele verden.
De kan benyttes på samme måde som naturlige puzzolaner i cementproduktion. Dog skal kemien og kvaliteten af cementen normalt kontrolleres mere omfattende, da alternative råmaterialer, som kunstige puzzolaner, kan have større indflydelse på den færdige cements egenskaber end rene naturmaterialer. Dette er i høj grad en ekspertise, som Contec Group besidder via mere end 25 års forskning, udvikling og salg af ultra højstyrkecement og -beton (UHPC). For at opnå de unikke egenskaber for vores UHPC produkter, indeholder de store mængder kunstige puzzolaner.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er forskellen på microcement og Claystone?
Claystone er en lerbaseret Coating og derfor ikke en microcement.
Hvad kan Claystone påføres?
Claystone kan påføres stort set alle faste underlag. Dette inkluderer bl.a.:
- MDF/spånplade/krydsfinér
- Laminat
- Stål
- Marmor
- Terrazzo
- Beton
- Klinker (husk her at spartle mellem fuger inden påføring for plan overflade)
- Træ – dog frarådes anvendelse på trægulve med samlinger
*Dette er generelle anvisninger. Er du i tvivl kan du skrive til hallo@mudwork.dk hvor vi altid står med gode råd og vejledning.
Kan man anvende Claystone på badeværelset?
Ja, Claystone kan anvendes i vådrum. Dog er produktet ikke MK-godkendt, hvilket betyder, at underlaget skal være godkendt til vådrum.
Derudover har vi vores anbefalede sealere til vådrum, som sikrer betonoverfladen.
Kan det anvendes ovenpå et gulv med gulvvarme?
Ja, du kan sagtens anvende Claystone på et gulv, der har gulvvarme. Dog anbefaler vi, at gulvvarmen slukkes, når produktet påføres.
Kan man anvende Claystone på klinker/fliser?
Claystone kan ikke anvendes direkte på klinker og fliser, da man først skal gøre underlaget plan. Til det formål har vi udviklet CC FILLER og CC FILLER FIBRE, der er et materiale beregnet til at udspartle fuger og ujævnheder. Samtidig kan man med CC FILLER skabe et jævntsugende underlag, som er den optimale base for Claystone.
Hvordan holder man en bordplade ren?
Ved køb af Contec Coating medfølger en efterbehandling, der lukker betonen, så det er nemt at holde rent. Vi anbefaler dog, at man ikke anvender syreholdige rengøringsmidler, og at du vedligeholder bordpladen med CC Care, der er vores plejesæbe, ca. hver tredje måned.
Kan jeg få specialfarver?
Vi har som udgangspunkt fire standardfarver. Men ønsker du en anden farve, kan specialfarver laves med et tillæg. Kontakt hallo@mudwork.dk for mere info.
Er det til at skære i efter påføring eller revner det?
Du kan sagtens skære i det efter påføring. Er det anvendt på en væg kan du også bore huller i væggen efterfølgende. Vi anbefaler dog at man påfører malertape i det område, der skal bores eller skæres.
Contec Coating Farver
Contec Coating kommer i 4 standardfarver. Hvis der ønskes en specialfarve, kan du kontakte os.